BENVOLGUDES FAMÍLIES, aquest és el bloc dels grans de l'escola.

És una eina per treballar de manera col·laborativa en la recerca i l'intercanvi d’informació entre nosaltres i amb les famílies.

Us animem a participar-hi!!

dijous, 14 de maig de 2015

LA MARTA

    
Hola sóc la Marta de 6è i us vull explicar algunes coses sobre un animal: LA MARTA

El seu nom científic és martes martes, en castellà es marta i en anglès es marten.  

El seu embrancament es vertebrat, la seva classe es mammalia, el seu ordre es carnívor i la seva familia es mustelide.

La Marta mesura uns 25 cm d'alçada i uns 50 cm d'allargada des de cap
fins a la cua. Les femelles pesen entre 740g  i 1200g i els mascles pesen entre 800g i 1600g. té el cap petit, un musssell agut, un cos prim i potes curtes, el pelatge espès, suau, marró fosc.
Els excrements medeixen entre 6 i 10cm de llarg. Són allargats i acabats en punta.
A la part inferior de la boca tenen 2 molars mes que a la superior. A la cara té marques més clares que a la resta del cos.

S'alimenta de fruits, de petits mamífers, insectes, granotes, d'ocells i dels ous dels ocells.

Entra en zel entre els mesos de juny i agost. La gestació dura un mes. Pot tenir fins a 7 cries però normalment en neixen entre 2 i 4, les quals neixen entre setembre i octubre.
Els mascles comencen l'època de zel  entre els 15 i 40 mesos i les femelles sobre els 27 mesos.
Viuen 4 anys si estan lliures i 18 si estan en captivitat.

La podem trobar en boscos de conníferes de muntanya però també en boscos caducifolis (que cauen les fulles dels arbres). Viu en els llocs més amagats del bosc, apartats del medi humà. També pot adaptar-se a la vida des del nivell del mar fins als 1700 m.

Relació amb els humans:  són preses dels mussols i les guineus, a l'època de zel són animals solitaris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

FI DE CURS 2017 A L' ESCOLA