Vés al contingut principal

BIOGRAFIA D'EN LEONARDO DA VINCI

 LEONARDO DA VINCI

Després de la descoberta del personatge misteriós, Leonardo da Vinci, els alumnes de 6è vam voler saber una mica més de la seva vida. Per això vam buscar dades i fets  importants de la seva vida i vam elaborar la biografia del personatge.
Aquesta és una de les moltes biografies que hem escrit:

   BIOGRAFIA   http://culturacolectiva.com/wp-content/uploads/2013/04/davinci1.jpg


NOM: Leonardo da Vinci

ON VA VIURE: Va néixer al 15 d’abril de 1452 a (Vinci, Toscana a Itàlia). Va morir al 2 de maig de 1519 a Amboise els 67 anys (Regna de França.)

  • Fet clau: Aquest gran geni italià del renaixement va deixar-nos moltes obres d’art extraordinàries. Leonardo va concebre l’imponent idea de fer un registre il·lustrat de tots els objectes del món.

POLIFACÈTIC: Fou un artista florentí i a la vegada científic, enginyer, inventor, anatomista, pintor, escultor, arquitecte, urbanista, naturalista, músic, poeta, filòsof i escriptor.

http://st.depositphotos.com/1325784/2692/v/450/depositphotos_26927057-Black-sketch-drawing-of-palette-and-brush.jpgL’ESPECIALITAT: Enginyer i inventor ( però més conegut com a pintor.) Les obres d’art mes importants son: L'Anunciació , la Verge de les Roques , El Sant Sopar , La Verge i Santa Anna, L'Adoració dels Mags i el Retrat de Ginebra Benzi, però el més cèlebre és sens dubte La Mona Lisa o La Gioconda .

ESTUDIS: Es va formar com artista amb  Andrea del Verracchio i d’altres.

Treballs: Els seus treballs realitzats com enginyer i inventor , varen ser:  l’helicòpter , al carro de combat, el submarí o fins i tot l’automòbil, idees molt avançades per a l’època que vivia. (No varen ser possibles per manca de materials).https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e2/Firma_de_Leonardo_Da_Vinci.svg/2000px-Firma_de_Leonardo_Da_Vinci.svg.pngINFORMACIÓ url:

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

TERTÚLIES ARTÍSTIQUES

A les colònies d'aquest curs, hem conegut una mica més la vida i l'obra de tres grans pintors: Vincent Van Gogh, Salvador Dalí i Vassili Kandinsky.
Tots tres van tenir una vida prou interessant que van plasmar en els seus quadres amb estils personals i diferents.
Per aprofondir una mica més en el seu estudi, cada classe dels grans ha  fet una Tertúlia Artística d'un quadre d'aquests pintors i n'hem fet un resum per compartir-ho.

Els alumnes de 5è hem parlat del quadre "migdiada"(1890) de Vincent VanGogh

Resum

Alguns companys hi veien dos nois, d'altres un noi i una noia o un home i una dona. També dos cavalls o vaques amb un carro. Els dos personatges són pagesos que treballen amb la palla i fan un descans (migdiada). Els genolls del noi-home de pantalons blaus, estan molt marcats.

En general ens agrada com està pintat (amb ratlles), d'altres diuen que està poc marcat el camp, també destaquen el contrast de l'ombra de la palla amb un color més fosc,…

EL CRANC DE RIU

Hola sóc l'Eulàlia,
Jo he estudiat el cranc de riu, i us aportaré una mica d'informació.
Els seus noms:
Nom en castellà: Cangrejo de ríoNom en anglès: CrayfishNom científic: Astacus fluviatilis
És un crustaci amb exoesquelet que fa de 10 a 12 cm de llarg. Té 10 potes, les dues primeres són les pinces.
És un animal omnívor que s'alimenta d'invertebrats petits i algues.

Són ovípars, la femella pon de 50 a 80 ous.Viu en aigües netes i oxigenades. Al voltant del món hi ha molts tipus de crancs però els més importants són:

El cranc senyal (Viu a Catalunya sobretot)El cranc americà (És una espècie invasora que ve d'Amèrica i mata els altres crancs)El cranc ibèric (Viu a la península ibèrica, sobretot a Catalunya)
Bibliografia:
EL CRANC DE RIU XTEC Espero que us serveixi l'informació! 


CONCURS TÍSNER 5È

Ja hem acabat el joc i l'hem enviat al concurs Tísner. Esperem que els agradi molt. Nosaltres estem molt satisfets i contents de la feina feta.

Felicitats a tots i a totes!!