Vés al contingut principal

MUSEU DE LA CIÈNCIA I LA TÈCNICA


Els alumnes de 5è us volem recomanar la visita al museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa a partir dels textos de dos companys: en Roger Ameijide i la Júlia Teixidó. Entre tots els hem polit i aquí teniu les versions definitives.

LA NOSTRA EXPERIÈNCIA AL MUSEU DE LA CIÈNCIA I LA TÈCNICA DE TERRASSA


El museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya es troba a la ciutat de Terrassa (comarca del Vallès Occidental). El museu ofereix exposicions permanents, temporals, i diferents experiències en preparació; poden anar dirigides a famílies, a escoles o a tothom qui hi estigui interessat.

Al museu hi pots trobar molts invents de diferents inventors com en Leonardo da Vinci. També hi pots veure cotxes i motos antigues. La nostra escola hi vam anar perquè treballem per projectes i aquest curs el tema és "Contes, Ciència i Ficció". En la visita guiada, vam veure les diferents etapes de la història. La que ens van explicar va ser la prehistòria amb les seves tres edats: l'edat de pedra, la edat del metall i l'edat de bronze; les vam poder entendre a través dels oficis i de com vivien.

A nosaltres ens va agradar molt perquè a més de la visita, vam fer un taller d'engranatges; el taller ens va servir per veure com les màquines van suposar un canvi important en la vida de les persones.

Us convidem a anar-hi!


EL MUSEU DE LA CIÈNCIA I LA TÈCNICA DE CATALUNYA


El museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya es troba a la ciutat de Terrassa. Hi podem trobar mots tipus d'invents antics i curiosos.

Ubicat en una antiga fàbrica tèxtil, s'hi poden observar diferents invents d'abans com la màquina de vapor , la màquina d'escriure o diferents engranatges que facilitaven la vida quotidiana dels nostres avantpassats. També hi podem trobar maquetes d'avions penjades del sostre i altres vehicles antics.  

Al museu també es poden rebre explicacions amb guies o realitzar tallers molt interessants, com el d'engranatges, que és el que nosaltres vàrem fer.

Per tant, considerem que és un bon lloc per visitar. Sempre és important saber com es varen inventar moltes de les coses que tenim ara.
   

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

EL CRANC DE RIU

Hola sóc l'Eulàlia,
Jo he estudiat el cranc de riu, i us aportaré una mica d'informació.
Els seus noms:
Nom en castellà: Cangrejo de ríoNom en anglès: CrayfishNom científic: Astacus fluviatilis
És un crustaci amb exoesquelet que fa de 10 a 12 cm de llarg. Té 10 potes, les dues primeres són les pinces.
És un animal omnívor que s'alimenta d'invertebrats petits i algues.

Són ovípars, la femella pon de 50 a 80 ous.Viu en aigües netes i oxigenades. Al voltant del món hi ha molts tipus de crancs però els més importants són:

El cranc senyal (Viu a Catalunya sobretot)El cranc americà (És una espècie invasora que ve d'Amèrica i mata els altres crancs)El cranc ibèric (Viu a la península ibèrica, sobretot a Catalunya)
Bibliografia:
EL CRANC DE RIU XTEC Espero que us serveixi l'informació! 


EL REPTE DE CONSTRUIR EL PONT QUE VA IDEAR EN LEONARDO DA VINCI

En la propera sessió de grups interactius apendrem a fer el pont portàtil que va ideà en LEONARDO DA VINCI fa més de 500 anys.
Permet creuar obstacles de forma relativament ràpida i segura.
Ens ho proposa en Lluís Padrós que portarà el material.
Aquí teniu un curt video perquè us en feu una petita idea.
Molta sort i que aconseguiu el repte!!
L'any 2005 a Freiburg (Alemanya) es va construir un "pont de Leonardo" gegant.

CLICA AQUÍ